25 februari 2017
10:00

Gamlestaden FF

Referat: Floda BoIF - Gamlestaden FF

Dags för årets första tävlingsmatch och dessutom debut i Östra Cupen för oss. För motståndet stod division 4-laget Floda BoIF.
Det märktes direkt att det var ett helt annat motstånd för oss, när vi såg att Floda hade med sig uppmärkta plastbackar med kläder till matchen. En helt annan nivå helt enkelt.
Vi kändes ordentligt taggade inför matchen, det här skulle bli kul!
Följande elva startade vi med: Danne - Omar, Tuan, Glenn - Rinman, Tim, Ogge, Tommy - Hoang, Agge, Dennis Ersättare: Viktor, Ferry, Visar

FÖRSTA HALVLEK
Matchen, som för övrigt startade kl.10, blåstes igång inför en fåtalig publik. Floda tar tag i taktpinnen, men vi är riktigt heta och skapar ganska så omgående en chans ur intet när Agge tränger sig emellan två Floda-försvarare och petar bollen mot mål, men tyvärr så slinker den ett par centimeter utanför stolpen. Vi hamnar lite fel ibland och Floda hotar på djupet, men det är framförallt på fasta situationer som dom hotar oss extremt mycket. Utan att överdriva så vinner Floda samtliga nickdueller på deras slagna hörnor i första halvlek, och Danne får slita i mål.
Men även vi hotar på hörnor och Glenn träffar virket bla. I slutet av halvleken byts Dennis ut mot Viktor.
0-0 i halvlek.
ANDRA HALVLEK
Vi är nöjda med resultatet, men vill såklart justera en del. Första minutrarna i andra halvlek är vi grymt bra bakåt och det börjar kännas riktigt bra. Tyvärr så drar vi på oss en frispark som slås kort mot första stolpen. Vi är inte riktigt med och dom tillåts skarva in bollen, 1-0!
Tungt såklart. Agge skadar dessutom baksidan och får gå ut. Ferry kommer in.
Med kvarten kvar så gör Floda mål på ett snyggt anfall som nickas in, 2-0!.
Vi försöker trycka fram, och skapar ett par fina lägen, bla har Omar ett läge på hörna och Tim försöker lobba målvakten som gör sig stor.
Visar går in istället för Tommy. Med några minuter kvar så byts Dennis in igen mot Hoang.
Vi räcker inte riktigt till idag, men behöver inte skämmas för vår insats. Slut.

MINDRE BRA GREJ
- Våra skador. Agge som tidigare nämndes, Omar sträckte låret och Dennis lyckades skada knät under stretchingen. Börjar bli lite jobbigt på den fronten.

BRA GREJER
- Vi är stabila bakåt. I öppet spel så släpper vi till väldigt lite.
- Danne gör det bra i mål.
- Vi är taggade inför matchen, men inte övertaggade, utan hittar en perfekt balans. Endast 2 gula(Tim och Viktor).

Idag så slog Floda Bergum med 3-0 och därmed är både vi och Bergum utslagna.